Tiina Puntala

Tiina

Tiina on ollut lapsesta asti päättäväinen ja päämäärätietoinen. Hän valitsi vaatteensa jo vuoden vanhana ja ompeli ensimmäisen vaatteen itselleen yhdeksänvuotiaana. Vaate oli violetti, epäsymmetrinen satiinihame. Tästä on tultu paljon eteenpäin, ja nyt vastavalmistunut vaatetusompelija saa elää unelmaansa juhlapukeutumisen parissa.

Dressin tiimin tuorein jäsen, Tiina Puntala, löysi tiensä juhlapukineiden maailmaan opiskellessaan ensimmäisen vuoden vaatetusompelijan opintoja The Dress Helsingillä. Kahden kuukauden työssäoppimisjakson jälkeen ompelimoon jo järjesteltiin tilaa Tiinan ompelukoneelle.

Tämän nuoren ompelijan veri vetää Pohjanmaan lakeuksille ja havumetsiin. Häntä inspiroi kansanperinteet, suomalainen mytologia ja kansanusko, taikuus ja maalaismaisemat. Atelier Tiina Puntalan uniikkipuvuissa kohtaavat folkloristiset yksityiskohdat Hollywoodin kultakauden selkeiden linjojen kanssa. Tiina suosii töissään luonnonmateriaaleja, sillä ne kestävät aikaa ja tuntuvat hyvältä päällä.

Tiina pyrkii aina katsomaan asioita uudesta näkökulmasta ja luomaan jotain, mitä ei vielä ole tehty. Ompelija korostaa vaatteiden ja materiaalivalintojen vastuullista näkökulmaa – mitä jos juhlapukusi ei olisikaan kertakäyttöinen, vaan sitä haluaisi ja voisi käyttää myös tulevat sukupolvet?

Tiina haluaa yhdessä asiakkaan kanssa ideoida ja toteuttaa yksilöllisen, asiakkaan näköisen ja täydellisesti istuvan puvun. “Visioidaan ja suunnitellaan yhdessä, ja loput jätä minun huoleksi. Hyvää yrittää, mutta priimaa pukkaa!”

Tiinan pukuja