Ohjeita puvun huoltoon, pesuun ja säilytykseen

Pukua kannattaa säilyttää morsiuspuvuille tarkoitetussa kuitu-pukupussissa. Kuitupussi suojaa pukua pölyltä, lialta ja virttymiseltä. Kuitupussi hengittää eikä täten tee puvusta tunkkaisen hajuista. Pukua ei kannata säilyttää muovisessa pukupussissa tai pesulamuovissa kuin lyhyitä aikoja, sillä muovi ei hengitä ja pukuun saatta tulla pinttymiä ja värjääntymiä pelkästään tästä syystä. Paljetit muuttuvat kellertäviksi ja mikäli puvussa on ollut yhtään kosteutta, esim hikeä muoviin pakattaessa saattaa se lähteä jopa homehtumaan ilmatiiviissä pakkauksessa.

Pukupusseja voit ostaa meiltä hintaan 20€

Hää ja juhlapuvuissa on sivusaumoissa henkarilenkit joista puku kannattaa ripustaa henkarille. Etenkin herkät pitsi- ja tylliolkaimet venähtävät henkarilla helposti, mikäli puvun ripustaa niistä. Hääpäivänä henkarilenkkejä ei kannata leikata pois vaan ne voi esimerkiksi teipata kiinni maalarinteipillä joka ei jätä pukuun liimatahrija.

Jos olet ostanut sovituskappaleen niin olethan ystävällinen ja pesetät pukusi ennen ompelimoon tuomista. Puku saattaa näyttä päälisin puolin puhtaalta, mutta usein niissä saattaa olla pieniä hiki- ja meikkitahroja jotka pinttyvät kiinni pukuun kun sitä silittää.

Juhlien jälkeen puku kannattaa pesettää 2kk sisään. Pidemmän aikaa puvussa olleet tahrat saattavat pinttyä pukuun, eivätkä irtoakkaan enään pesetyksessä.

Pesulassa hinta arvioidaan aina pukukohtaisesti, mutta suuntaa-antavana hintana voi sanoa että emulsiopesussa pestävien polyester pukujen pesun hinta liikkuu 100€ molemmin puolin ja silkkipukujen pesut alkavat 150€